Αθηναϊκό μπλουζ, του Πολυχρόνη Κουτσάκη

2018-02-16

Το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς του Στράτου Γαζή.

Τόσο γλυκιά, τόσο οικεία, ψύχραιμη... Κόντευα να ξεχάσω ότι με είχε καλέσει εκεί για να συζητήσουμε πώς θα σκοτώσω τον άντρα της.

Ο Στράτος Γαζής δεν θέλει να τον αποκαλούν επαγγελματία δολοφόνο. Είναι φροντιστής. Φροντίζει για πράγματα που λέγονται ψιθυριστά. Που όσοι τα ξεστομίζουν, ως εντολές, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακριβά γι' αυτά και δεν θέλουν έπειτα να ξέρουν τι συνέβη και πώς. Θέλουν μόνο να μάθουν ότι η δουλειά ολοκληρώθηκε. Ο Στράτος είναι ο άνθρωπός τους, αλλά με μία προϋπόθεση: πρέπει η έρευνά του να έχει αποδείξει ότι ο στόχος του αξίζει να πεθάνει. Καθώς γύρω του η κρίση αλλάζει τα πάντα στη χώρα, ο Στράτος βρίσκεται μπλεγμένος ανάμεσα στον πιο αγαπητό δικηγόρο της Ελλάδας και στην πανέμορφη γυναίκα του, ηθοποιό και μοντέλο. Και οι δύο θέλουν να τον προσλάβουν, αλλά ποιος από τους δύο λέει την αλήθεια; Με τη βοήθεια των τριών αγαπημένων παιδικών του φίλων, του Ντραγκ, αστυνομικού του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Μαρίας, που είναι ο μεγάλος έρωτας και των δυο τους, και της Τέρι, μιας τρανσέξουαλ πόρνης πολυτελείας, ο Στράτος θα ανακαλύψει πως η αλήθεια, σε διαλυμένους έρωτες και οικογένειες με πολλά μυστικά, είναι μια πολύ σχετική υπόθεση...


Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, ένα φιλμ νουάρ που κρατάει έντονο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι και την τελευταία σελίδα.

Γρήγορη πλοκή, πολύ καλή ανάλυση των χαρακτήρων και των συναισθημάτων και εικόνες από μια χώρα που παλεύει να μείνει ζωντανή.

Είναι ένα βιβλίο που έλειπε από την αστυνομική λογοτεχνία.


Απόσπασμα του βιβλίου

Η μάνα μου πάντα έλεγε πώς «άνθρωπος με μακριά δάχτυλα είναι καλός άνθρωπος. Κανόνας. Δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κακό ο άνθρωπος αυτός. Τους κοντοδάχτυλους μόνο να φοβάσαι». Α, ρε μάνα, πόσο ωραία ακούγονταν όλα απ' το στόμα σου. Ακόμα και οι μπούρδες.


Αθηναϊκό μπλουζ

Πολυχρόνης Κουτσάκης

Είδος: Μυθιστόρημα

Εκδόσεις: Πατάκη 2017