Αυτό το βιβλίο θα αυτοκαταστραφεί σε 20 λεπτά, της Χαράς Χρυσάφη

2018-12-26

20 Μανιφέστα.

Μερικές προσωπικές κραυγές διαμαρτυρίας για ορισμένες εικόνες/πράξεις της καθημερινότητας και κυρίως της ελληνικής πραγματικότητας.


Η καταγραφή τους βασίστηκε στην παρατήρηση.

Ήταν απλά ένα ξεδιάντροπο βίτσιο να κόψω όλες τις ραφές οποιουδήποτε κλειστού στόματος.
Χρειάζεται να ξύσει κανείς πολλές πληγές και να γράψει με το αίμα του όλα τα λόγια που κρύβονται πίσω απ' τη σιωπή της εποχής του.

Το νέο, τρίτο σε σειρά, λογοτεχνικό έργο της συγγραφέως είναι ανατρεπτικό και πρωτότυπο. Μέσα από 20 μανιφέστα, κείμενα με ύφος διαμαρτυρίας, προσπαθεί να «ξυπνήσει» την ανθρωπιά, την ελπίδα, την σκέψη, τα όνειρά μας!

Μικρά κείμενα με σύγχρονη γραφή σου τραβούν αμέσως την προσοχή και δεν αφήνεις το βιβλίο από τα χέρια σου μέχρι να φτάσει και η τελευταία λέξη στην καρδιά σου.

Ένα έργο που μέσα από το χιούμορ και τις αλήθειες που πονούν σε τραβάει από τον καναπέ της απραγίας και σε φέρνει αντιμέτωπο με τους φόβους και τις ανασφάλειές σου. Στο τέλος αυτή της αναμέτρησης θα έχεις σίγουρα βρει την πραγματικό εαυτό σου και ένα πολύ καλό λογοτεχνικό φίλο! 

Απόσπασμα του βιβλίου

Η δική μου η γενιά είναι γεμάτη από δηθενιές και ωχαδελφισμούς, αλλά είναι γεμάτη και από ανθρώπους που δεν ελπίζουν, αλλά φτιάχνουν ελπίδες, που δεν ονειρεύονται, αλλά φτιάχνουν όνειρα, που δεν φοβούνται, αλλά χτίζουν σε γκρεμισμένα θεμέλια. Αυτή είναι η δικιά μου γενιά. Κι όταν μας γράψετε και εμάς στα κιτάπια της ιστορίας, μην παραλείψετε τίποτα. 

Αυτό το βιβλίο θα αυτοκαταστραφεί σε 20 λεπτά

Χαρά Χρυσάφη

Είδος: Συλλογή διηγημάτων

Εκδόσεις: Ελκυστής, 2018 

© 2018 Duende-Η δύναμη της Τέχνης. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!