Dan Theo: "Ισορροπία είναι το μυστικό σε όλα!"

2018-07-09

Θα ξεκινήσω όπως πρέπει από τα βασικά! Πότεάρχισες να σεργιανάςστουςδρόμουςτηςμουσικής; Κοινώς, πότεσυνειδητοποίησες πως η μουσικήείναι για σένα κάτι παραπάνω από μια ασχολία απλάστονελεύθεροσουχρόνο;

Από εφηβική ηλικία ξεκίνησα να ασχολούμαι με μουσική με στόχο να το κάνω ως κάτι παραπάνω από χόμπι. Εξάλλου μεγάλωσα σε μουσική οικογένεια και ήταν μόνο φυσικό να ακολουθήσω και εγώ τα βήματα αυτά! Πήγα στοBerkleecollegeofmusicμε υποτροφία για ένα διάστημα στα 17 μου και ύστερα σπούδασα στον Νάκα και τέλος στο Λονδίνο ενώ παράλληλα δούλευα μουσικές δουλειές και μη. Άρα από έφηβος ξεκίνησα να ασχολούμαι στα σοβαρά.

Με ποιο ή ποια είδος/η ασχολείσαι;

Urban μουσική με στοιχεία Latinείναι ένας τρόπος να χαρακτηριστεί ο ήχος μου. Urban μπορούμε να πούμε RnB, Hiphopκλπ. 

Μουσική... Ένας μαγικός τρόπος έκφρασης και δημιουργικής ανησυχίας για πολλούς. Για σένα;

Για εμένα είναι ανάγκη σαν να αναπνέω. Έχουν υπάρξει διαστήματα όπου για προσωπικούς λόγους δεν μπορούσα να ασχοληθώ όσο ήθελα στο παρελθόν Όπως θητεία στρατιωτική π.χ. όπου ένιωθα ότι δεν είμαι ο εαυτός μου. Ότι κάτι τεράστιων διαστάσεων λείπει.

Ποιες είναι οι ιδιαίτερες μουσικές σου επιρροές; Υπάρχουν τυχόν καλλιτέχνες οι οποίοι λειτουργούν ως πρότυπο για σένα;

Οι επιρροές μου είναι άπειρες και από στιλ που είναι και άσχετα με ότι κάνω.. Τώρα τελευταία όμως παρακολουθώ πολύ Λατινοαμερικάνους Καλλιτέχνες και παραγωγούς αλλά και Καναδέζους όπως Drake και TheWeeknd. Ποιο κλασικές επιρροές είναι Carlos Santana, Craig David, Aldimeola, αλλά μέχρι και ένα μουσικό soundtrack μιας ταινίας η κάποια τύμπανα σε ένα Μέταλ κομμάτι μπορούν να μου δώσουν ιδέες!

Πού σε βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Αυτόν τον καιρό ετοιμάζομαι για ζωντανές εμφανίσεις και μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ: 

https://www.facebook.com/dantheomusic/

Στην σημερινή Ελλάδα του «κοινωνικού πανικού» επιβιώνει ένας δημιουργός; Υπάρχουν οι δυνατότητες να επικοινωνήσει την τέχνη του;

Πάντα και παντού τα πράγματα είναι δύσκολα για τον καλλιτέχνη και τον μη καλλιτέχνη. Πλέον, για τον περισσότερο κόσμο, είναι σαν να ζούμε για να δουλεύουμε και όχι το αντίστροφο ανεξάρτητος τον χώρο. Όταν όμως η εργασία και τρόπος επιβίωσης είναι κάτι το οποίο δεν αγαπάς και σου τρώει όλο το χρόνο και την δημιουργικότητα και κατά κάποιο τρόπο, την ζωή σου, αυτό δεν είναι φοβερά δύσκολο επίσης; Είναι θέμα ισορροπίας, όλα είναι δύσκολα το κάθε πράγμα με τον τρόπο του. Από εκεί και πέρα θυσίες θα κάνει κάνεις ανεξάρτητος επαγγέλματος. Το διαδίκτυο και οι πλατφόρμες Social Media έχουν μπει στις ζωές όλον και είναι η νέα πιάτσα ανταγωνισμού, ποιος θα φανεί, επαφές κλπ. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κινητό smartphone και σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Πως επηρέασε η διάδοσητου Internet τημουσική βιομηχανία και τους καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια; Είναι σύμμαχος ή εχθρός για τους νέους καλλιτέχνες;

Μου αρέσει να λέω πως δεν είναι εχθρός κανενός χαχα. Είτε μας αρέσει είτε όχι, όπως είπα το διαδίκτυο πλέον έχει γίνει μέρος της ζωής μας. Η μουσική βιομηχανία έχει επηρεαστεί φοβερά και πλέον λόγο του ότι οι δισκογραφικές δεν βγάζουν τα υπερβολικά νούμερα σε πωλήσεις δίσκων όπως έκαναν στα 90s και παλαιοτέρα. Κατ επέκταση έχουν χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της ισχύος τους. Και πλέον ο καλλιτέχνης έχει μεγαλύτερο έλεγχο μιας και μπορεί να κυκλοφορήσει, να διαφημίσει, να πουλήσει, να ηχογραφήσει, και ότι άλλο παλαιότερα ήταν αδύνατον χωρίς μια δισκογραφική. Πλέον κατά κύριο λόγο μια δισκογραφική θα ενδιαφερθεί μόνο εφόσον έχει κάνει νούμερα από μόνος του. Έχει αλλάξει φοβερά το παιχνίδι αλλά μ' αρέσει το που πάει!

Τι θα έλεγες στους νέους που θα θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μουσική, κρίνοντας με την προσωπική σου εμπειρία;

Μείνε ταπεινός, αλλιώς η ζωή θα σου ρίξει μια γερή σφαλιάρα και θα ταπεινωθείς είτε το θες είτε όχι χαχα! Αλλά χαλί για κανέναν δεν θα γίνεις γιατί ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος! Ισορροπία είναι το μυστικό σε όλα!

Κλείνοντας ποιομήνυμα θέλεις να στείλειςστους αναγνώστες μας;

Να κρατάτε αυτούς που σας αγαπάνε και σας στηρίζουν κοντά σας!

Ο κόσμος όλο και περισσότερο κλείνετε στον εαυτό του και η αξία τέτοιον ανθρώπων σπανίζει και ανεβαίνει όλο και περισσότερο γι' αυτό να αγαπάτε και να βοηθάτε αυτούς που κάνουν το ίδιο για εσάς!