Έλσα Σπανού: "Η αγάπη για το θέατρο και τις τέχνες υπήρχε από πάντα."

2020-01-29

Γνωρίστε μας την Έλσα μέσα από πέντε λέξεις.

Ευαίσθητη, τελειομανής, ρομαντική,αισιόδοξη, δημιουργική.

Ήταν όνειρό σας να γίνεται ηθοποιός ή προέκυψε;

Όνειρο από παιδί. Από την πρώτη κιόλας παράσταση που παρακολούθησα και αντίκρυσα τον μαγικό χώρο του θεάτρου κατάλαβα πως ανήκα εκεί. Η αγάπη για το θέατρο και τις τέχνες υπήρχε από πάντα. Και ιδιαίτερα του θεάτρου που το λάτρευα κυριολεκτικά.Πάντα έλεγα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, έγραφα θεατρικά κείμενα και διάβαζαό,τι αφορούσε το θέατρο, από έργα μέχρι την ιστορία του.

Ποιος από τους ρόλους που έχετε ενσαρκώσει πιστεύετε πως είναι πιο κοντά στον πραγματικό σας χαρακτήρα;

Μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει να ενσαρκώσω έναν ρόλο που πλησιάζει πολύ πολύ κοντά μου, στον δικό μου χαρακτήρα. Ωστόσο, πιστεύω ότι έχω κάποια κοινά στοιχεία με τον ρόλο της Βιργινίας στο Φιόρο του Λεβάντε. Όσο δούλευα και μελετούσα αυτόν τον ρόλο έβρισκα κάποια κοινά. Γενικά όμως, πιστεύω ότι οι λεγόμενοι «κόντρα» ρόλοι βοηθούν πολύ περισσότερο στην εξέλιξη ενός ηθοποιού.

Όλο και πιο πολύ νέοι άνθρωποί ακολουθούν τον δρόμο του ηθοποιού, ποια πιστεύετε πως είναι τα κίνητρα αυτής της κίνησης;

Δυστυχώς, θα έλεγα το επιλέγουν για τη δημοσιότητα, η οποία δημοσιότητα δεν είναι και πάντοτε δεδομένη. Συνήθως λόγω της προβολής του επαγγέλματος από τα διάφορα μέσα. Αλλά αυτό για μένα είναι μεγάλο λάθος. Χωρίς απόλυτη αγάπη για το θέατρο δεν μπορεί κάποιος να γίνει ηθοποιός. Καθώς επίσης, και χωρίς τα απαραίτητα εφόδια.

Υπάρχει κάποιο θεατρικό έργο που είναι όνειρο ζωής να συμμετέχετε στο ανέβασμά του;

Ναι, γράφω τώρα ένα θεατρικό-μουσικό έργο,και είναι όνειρο ζωής για μένα να το ανεβάσω κάποια στιγμή. Είναι ένα πολύ ωραίο μιούζικαλ, ενταγμένο σε μια εποχή που αγαπώ πολύ. Γενικά το μιούζικαλ ως είδος είναι πολύ κοντά σε μένα. Είναι αγαπημένο.

Η συγγραφή ποια θέση κατέχει στην ζωή σας;

Η συγγραφή κατέχει πολύ σημαντική θέση στη ζωή μου. Κυριαρχεί, θα έλεγα και μου δίνει ενέργεια, και δύναμη.

Γνωρίστε μας το λογοτεχνικό σας έργο;

Το πρώτο μου βιβλίο «Στη Φωτιά της Επανάστασης», το οποίο είναι και το πρώτο της τριλογίας, είναι μια δροσερή ρομαντική κωμωδία.Αφηγείται την ιστορία δύο νέων του Οδυσσέα και της Μάγιας, οι οποίοι αν και διαφορετικοί κοινωνικά ζουν δυο παράλληλες ζωές. Μπλεγμένοι μέσα στα πρέπει και τα μη του στενού περίγυρού τους, προσπαθούν να ανταποκριθούν σε μια «αυστηρή» καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που είναι «υπό επιτήρηση».

Το βράδυ πετούν και οι δύο τη μάσκα όλων των πρέπει της ημέρας και γίνονται αυτοί που πραγματικά επιθυμούν. Η σχεδόν συντηρητική φοιτητριούλα, Μάγια, γίνεται η θελκτική και στιλάτη γυναίκα, το όνειρο κάθε άνδρα και ο συμβατικός Οδυσσέας γίνεται ο Μάριος, το κακό παιδί που σπάει και διαλύει κάθε κανόνα.

Οι δυο επαναστάτες γνωρίζονται μεταξύ τους πολύ απρόσμενα, μακριά από την «έδρα» τους, σε ξένη θάλασσα και από τότε ξεκινά μια μάχη που "στερεί" ελευθερίες και ταυτόχρονα δυναμώνει μια φωτιά που είναι έτοιμη να ρίξει στη δίνη της τα άγνωστα-γνωστά θύματά της.

Η νύχτα κρύβει πολλά μυστικά, όμως, τίποτα δεν παραμένει κρυφό για πάντα.

Ποια είναι τα σχέδιά σας και ποιες οι επιθυμίες σας για την νέα χρονιά;

Στα κυρίαρχα σχέδια μου οπωσδήποτε υπάρχει η συγγραφή. Γράφω συνέχεια και ασχολούμαι επίσης, πολύ και με τη στιχουργική. Έχω δύο βιβλία που σχεδόν έχω τελειώσει και ετοιμάζω και κάτι άλλο παράλληλα. Η επιθυμία μου για τη νέα χρονιά είναι να είναι οπωσδήποτε καλύτερη από την προηγούμενη και είμαι αισιόδοξη γι' αυτό. Η περσινή χρονιά ήταν μια χρονιά δύσκολη.

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να μην σταματήσουν να ονειρεύονται.

Στη φωτιά της επανάστασης

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής

Δυο καρδιές. Δυο παράλληλες ζωές θα ενωθούν σαν μία. Στον δρόμο τους χίλια αστέρια. Εχθροί τους: τα ιδανικά, οι παραδόσεις, τα έθιμα, οι φίλοι, οι συγγενείς, τα ποτά, τα ξενύχτια... ΟΥΦ! Μα, υπάρχουν εμπόδια στην αγάπη; Δύο νέοι ζουν στην ίδια πόλη, τη Θεσσαλονίκη. Η Μάγια. Την ημέρα η φιλήσυχη και υπάκουη κόρη των συντηρητικών γονιών της. Το βράδυ κάνει την επανάστασή της και πετά τη «μάσκα» των πολλαπλών πρέπει και γίνεται η στιλάτη, θελκτική, η αιθέρια ύπαρξη. Το όνειρο κάθε άνδρα. Χιλιόμετρα μακριά της, μα κάτω από τον ίδιο ουρανό, ο Οδυσσέας. Διάδοχος και κληρονόμος μιας αυτοκράτορας. Την ημέρα σωστός στις αποφάσεις, με σεβασμό προς τους γονείς του αλλά και περισσή −απαραίτητη− υπομονή προς τον «κριτή» πατέρα του, ο οποίος δεν παύει στιγμή να επιθεωρεί μέχρι και τη σκιά του γιου του. Ο καλός γιος. Ο συγκαταβατικός. Το βράδυ κάνει την επανάστασή του. Πετά το προσωπείο και γίνεται ο Μάριος. Το κακό παιδί, που σπάει και διαλύει τους κανόνες. Μάγια και Οδυσσέας. Μάριος και Μάγια. Δυο άγνωστοι-γνωστοί. Δυο επαναστάτες που θα ριχτούν στη φωτιά του έρωτά τους!

© 2018 Duende-Η δύναμη της Τέχνης. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε