Γεωργία Βεληβασάκη: "Για μένα το σημαντικό είναι να βρίσκομαι σ’ ένα περιβάλλον ελευθερίας που να μου αφήνει δημιουργικό αέρα."

2018-02-11

Αν σας ζητούσα να μας γνωρίσετε την Γεωργία μέσα από πέντε λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Διατηρώ την περιέργεια ενός παιδιού.

Υποκριτική και μουσική, ποια θέση κατέχουν στην καρδιά και την καθημερινότητά σας;

Η ζωή μου είναι μουσική. Με το θέατρο φλερτάρω και μ' αρέσει. Δεν είμαι ηθοποιός. Τον τελευταίο καιρό μελετώ τους δρόμους της performance art. Η καθημερινότητά μου είναι όλο νότες, λέξεις και δοκιμές...

Αν σας ζητούσα να χαρακτηρίσετε τον χώρο σας με μια λέξη ποια θα ήταν αυτή;

Υπερχρονικός.

Αυτό τον καιρό που θα σας βρούμε;

Από τις 12 Μαρτίου 2018 (και για τρία Δευτερότριτα) θα μας βρείτε στο Θέατρο Τ (Αλεξ. Φλέμινγκ 16) με το «Κοντσέρτο για μια ημέρα που πέρασε», μια μουσικοθεατρική performance σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αθυρίδη και κείμενο δικό μου. Μαζί μας και ο Ανδρέας Ζιάκας στην κιθάρα. Θα σας περιμένω ως Φιλομήλα και κέρασμα γλυκό τριαντάφυλλο...

Θα σκεφτόσασταν να εγκαταλείψετε την χώρα για καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση;

Για μένα το σημαντικό είναι να βρίσκομαι σ' ένα περιβάλλον ελευθερίας που να μου αφήνει δημιουργικό αέρα. Συνεργάζομαι με καλλιτέχνες από άλλες χώρες (όπως με τον μαέστρο του TangoNuevo, LuisBorda) και ταξιδεύω συχνά για συναυλίες. Δεν μ' αρέσει, όμως, να «εγκαταλείπω». Εξάλλου, δεν με ενδιαφέρει και να «αποκατασταθώ». Αν όμως αυτή η ελευθερία κάποτε «στένευε», ναι, θα μπορούσα να το σκεφτώ.

Έχετε να μας διηγηθείτε μια περίεργη κατάσταση που ζήσατε πάνω στη σκηνή;

Είχαμε παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το «AlexandertheGreat. RockOpera». Με ταλαιπωρούσε, θυμάμαι, ένας επίμονος βήχας και δεν έφευγε. Ήμασταν στη σκηνή σαράντα άτομα και θα τραγουδούσα έναν θρήνο. Ο μόνος τρόπος να τα καταφέρω ήταν να προσαρμόσω τον βήχα μέσα στο τραγούδι. Βγήκε λυγμικό. Βγήκε καλό!

Τι θα ευχόσασταν να συμβεί στην Γεωργία μέσα στο 2018;

Θα ευχόμουν ανοιχτούς δρόμους για καινούρια πράγματα. 

Και για τους αναγνώστες μας ποια ευχή θα κάνατε;

Να τολμούν και ν' ακολουθούν την τρέλα τους. Η ζωή είναι μικρή για αναβολές και δειλιάσματα.

Σας ευχαριστώ ολόκαρδα,

Γεωργία Βεληβασάκη

https://www.velivasaki.gr/