Κομμάτια ζωής, της Πόλυς Μίλτου

2018-12-18

Κομμάτια είναι η ζωή. Πλήθος κομμάτια. Έτσι είναι και η ψυχή! Κομματιάζεται από την πρώτη της ανάσα. Κάποιοι θα φανούν πιο τυχεροί. Σχεδόν άτρωτοι και ανέγγιχτοι, προχωρούν αγέρωχα θεωρώντας πως όλα χαμογελούν για χάρη τους. Άλλοι θα αρχίσουν να μετράνε θραύσματα, μικρά ή μεγάλα, να πονάνε και να αγκομαχούν. Μα υπάρχουν και εκείνοι που έχουν θρυμματιστεί εις βάθος, είτε από την πρώτη τους στιγμή είτε από κάποιο μεγάλο σφάλμα στην πορεία τους ανάμεσα στις δολερές παγίδες.

Τα διηγήματα αυτού του βιβλίου είναι εμπνευσμένα από αληθινές ιστορίες. Είναι κομμάτια του κοινωνικού συνόλου, κομμάτια ψυχών. Ένας καθρέφτης όπου ο καθένας μας μπορεί να παρατηρήσει το μέσα του και το γύρω του. Θυμήσου πως κι εσύ κουβαλάς μια ιστορία, η οποία δεν είναι πάντα όμορφη και αψεγάδιαστη... Θυμήσου την αξία και του πιο μικρού κομματιού στο συμπλήρωμα του πίνακα της ζωής.

Μέσα από τις εννιά ιστορίες του βιβλίου ζούμε καταστάσεις άγνωστες και γνώριμες. Βιώνουμε συναισθήματα που έχουν ξεχαστεί και αλλοιωθεί στην εποχή μας. Στα περισσότερα κείμενα κύριο στοιχείο η πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου, τα Χριστούγεννα! Μπορεί να είναι μικρά σε έκταση έργα, αλλά πλούσια σε εικόνες και μηνύματα. Είναι ιστορίες που δεν κουράζουν, διαβάζονται άνετα και στο τέλος αφήνουν τον αναγνώστη με μια αίσθηση γαλήνης.

Η χαρά με τον πόνο είναι δίδυμα αδέρφια που περπατάνε μαζί στον δρόμο της ζωής! Κάπως έτσι η κάθε ιστορία φέρνει κοντά τα δύο αυτά συναισθήματα, φυσικά όμως στο τέλος δίνει ένα ρεαλιστικό happy end. Οι ιστορίες έχουν σας ήρωες πρόσωπα της διπλανής πόρτας και γεγονότα που μπορεί να έχουμε ζήσει ή ακούσει.

Όταν το διαβάσετε το σίγουρο είναι ότι θα δείτε την φετινή περίοδο που ξεκίνησε από άλλη ματιά και τα φετινά Χριστούγεννα θα προσπαθήσετε να ντύσετε την καρδιά και όχι το σπίτι σας με χρυσόσκονη και λαμπάκια!

Απόσπασμα του βιβλίου

Ήρθαν τα άλλα Χριστούγεννα! Στη γειτονιά από την παραμονή έλεγαν τα κάλαντα, μόνο στης "τρελής" γριάς δεν πήγαν τα παιδιά να τα πούνε. Την είδαν που βγήκε που βγήκε νωρίς το απόγευμα κούτσα κούτσα - δεν ήταν και καλά στην υγεία της- να ταΐσει τις γάτες, την ώρα που η Ελένη και η οικογένειά της έφευγαν για τον εσπερινό στο Μοναστήρι. 

Κομμάτια ζωής

Πόλυ Μίλτου

Είδος: Συλλογή διηγημάτων

Εκδόσεις: Ελκυστής 2018

© 2018 Duende-Η δύναμη της Τέχνης. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!