Ρόμι και Μιράντα, της Δελίνας Βασιλειάδη

2019-07-08

Σε έναν κόσμο όπου επικρατεί μια ανεξήγητη και παράλογη αντιπαλότητα ανάμεσα στους σκίουρους και τους ελέφαντες, η Ρόμι, μια μικρή ελεφαντίνα, και η Μιράντα, μια σκιουρίνα, θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να γίνουν φίλες.

Θα καταφέρουν τα δυο κοριτσάκια να προσπεράσουν τις δυσκολίες; Θα μπορέσουν να σταθούν μαζί απέναντι στον παραλογισμό τόσων χρόνων και γενεών και να αποφασίσουν οι ίδιες για τη ζωή τους;
Μια ιστορία για το φως και την ελπίδα, τη φιλία και τη διαφορετικότητα, την αγάπη και την καλοσύνη.

Μια ιστορία που μας θυμίζει πως ο υπέροχος κόσμος που ονειρευόμαστε, υπάρχει. Στις καρδιές των παιδιών.


Ένα λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους με τον σεβασμό που του πρέπει. Σε καιρούς όπου η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο στις διαπροσωπικές σχέσεις και η φιλία έχει μετατραπεί σε μια τυπική σχέση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η συγγραφέας μας δείχνει μέσα από μια έξυπνη ιστορία την πραγματική αξία του συναισθήματος, της εκτίμησης και της προσφοράς.

Η Ρόνι η Ελεφαντίνα και η Μιράντα η Σκιουρίνα θα μπορούσαν να είναι τα δυο μικρά παιδιά που παίζουν στην αυλή σου. Τα αγαπάμε αμέσως από την φωτεινή τους αθωότητα και την δύναμη της ενσυναίσθησης!

Επίσης η εικονογράφηση εξάπτει την φαντασία των μικρών αναγνωστών και δένει αρμονικά με την ιστορία.


Απόσπασμα του βιβλίου

Έλαμπε ολόκληρη. Δεν μπορούσε να σταματήσει να χαμογελά. Όλα ήταν όμορφα. Το φαγητό μοσχομύριζε. Είχε αποκτήσει μια καινούργια φίλη... Η Ρόμι ανυπομονούσε για την αυριανή τους συνάντηση. Βέβαια, ακόμα αγνοούσε πως η Μιράντα ήτανε σκιουράκι...


Ρόμι και Μιράντα

Δελίνα Βασιλειάδη

Είδος: Παιδική Λογοτεχνία

Εκδόσεις: Μιχάλη Σιδέρη, 2019 

© 2018 Duende-Η δύναμη της Τέχνης. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!