Σάκης Καρκαφίρης: "Τα καλύτερα γίνονται μέσα από τα δύσκολα χρόνια και όχι από την ευκολία και μόνο."

2018-07-04

Ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει «Ηθοποιός σημαίνει φώς!», για εσάς ποια είναι η έννοια του ηθοποιού;

Ηθοποιός σημαίνει φώς δεν θα μπορούσα να αμφισβητήσω αυτή την έννοια βέβαια και πόσο μάλιστα από ένα τέτοιο ηθοποιό απλά θα προσθέσω και εγώ πως ο ηθοποιός μπορεί να σου ανοίξει την καρδιά, τους ορίζοντες σου μέσα από κάθε ρόλο αρκεί ο θεατής να είναι έτοιμος να το εκλάβει, είναι ένα λειτούργημα πού μπορεί να διεισδύσει βαθιά στην ψυχή τού ανθρώπου!!

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Αυτό τον καιρό είμαι σε συζητήσεις για διάφορα θέματα και για Θέατρο και για τηλεόραση αλλά ακόμη δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι συγκεκριμένο.

Γιατί πιστεύετε ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει τον χώρο της υποκριτικής;

Είμαι υπέρ το να ακολουθήσει κάποιος τον δρόμο της υποκριτικής γατί όπως είπα και πιο πάνω υποκριτική και μόνο σαν διδασκαλία θα ήταν ωραίο να την απόκτηση κάποιος και ας μην το ακολουθήσει ποτέ σαν επάγγελμα αλλά και μόνο σαν γνώση για την ίδια την ζωή οπότε καλά κάνουν και ασχολούνται ακόμα περισσότεροι.

Όταν σβήσουν τα φώτα και κοπάσουν τα χειροκροτήματα ποια συναισθήματα μένουν στα άτομα που εργάστηκαν για την παράσταση;

Κοίτα αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο για κάθε ηθοποιό, σίγουρα θα σου μείνει χαραγμένο για πάντα στην ψυχή αλλά ο σκοπός είναι ότι κάτι καλό τελειώνει και έρχεται κάτι ακόμη ποίο ωραίο.

Έχετε να μας διηγηθείτε μια περίεργη κατάσταση που ζήσατε πάνω στη σκηνή;

Υπάρχουν στιγμές περίεργων καταστάσεων μία δική περίεργη και συνάμα όμως δύσκολη κατάσταση ήταν σε μια πρεμιέρα έχουμε σκηνή με έναν συνάδελφο με αρκετή ένταση και η σκηνή ήταν υπερυψωμένη και πάνω στην ένταση της σκηνής κάνει καταλάθως περισσότερα βήματα προς τα πίσω και πέφτει κάτω από την σκηνή και λέω πάει αυτό ήταν σταματάει το έργο. Αλλά πάνω από όλα η υγεία του ηθοποιού. Αλλά τι έκανε, αφού συνειδητοποίησε ότι ήταν καλά κάνει ένα σάλτο και ανεβαίνει στην σκηνή και εκεί που ήταν όλα να διαλυθούν σώθηκαν τα πάντα και βγήκε μια φανταστική παράσταση.(όλα αυτά μιλάμε για κλάσματα δευτερολέπτου φυσικά).

Εν καιρώ οικονομικής κρίσης πιστεύετε πως ο κόσμος συνεχίζει να επενδύει στο θέατρο σαν μέσω πολιτισμού και διασκέδασης;

Και φυσικά επενδύει και μην ξεχνάμε οτι τα καλύτερα γίνονται μέσα απο τα δύσκολα χρόνια και όχι από την ευκολία και μόνο.

Ποια είναι τα σχέδιά σας και ποιες οι επιθυμίες σας για την νέα χρονιά;

Τα σχέδια μου όπως είπα και ποιό πάνω είναι εν αναμονή σίγουρα θα κάνω κάτι όμορφο και φέτος πάντως. Και σίγουρο είναι οτι θα κάνω και κάτι δικό μου όσο αφορά το Θέατρο.

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να παρακολουθούν Θέατρο και να ωθούν αγαπημένους τούς ανθρώπους να πάνε σ' αυτό γιατί πραγματικά αξίζει να το κάνεις για τον εαυτό και για τους άλλους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!