Το κορίτσι που αγαπούσε τα βιβλία, της Βίβιαν Μάρκου

2018-01-19

Η Δήμητρα Κορίνη -στα τριάντα πέντε, μόνη, με έναν σκύλο και αρκούντως απελπισμένη- είναι στέλεχος εκδοτικού οίκου. Ενός μικρού εκδοτικού οίκου. Πολύ μικρού, για την ακρίβεια. Τόσο μικρού, που ασφυκτιά εκεί μέσα. Για να μην πούμε ότι ο τομέας των ενδιαφερόντων του εκδοτικού οίκου είναι τελείως άσχετος με τα δικά της εκδοτικά ενδιαφέροντα. Και για να μην πούμε, επίσης, πως η βασική της δουλειά ως στελέχους είναι να φτιάχνει καφέδες και να γράφει οδηγούς αυτοβοήθειας και αυτοβελτίωσης.

Το όνειρο της Δήμητρας είναι να κάνει μια σειρά λογοτεχνίας, μια σειρά στην οποία θα εκδίδει τα καλύτερα σύγχρονα ελληνικά μυθιστορήματα, ανακαλύπτοντας και βγάζοντας από την αφάνεια νέους συγγραφείς που ίσως δε θα είχαν διαφορετικά καμία τύχη στην καριέρα τους. Όταν όμως θα ξεκινήσει να το υλοποιεί, ούτε που φαντάζεται σε τι περιπέτεια πρόκειται να μπλέξει.

Και όταν μάλιστα κάνει την εμφάνισή του ο καλύτερος συγγραφέας της, ο Αύγουστος Γιανναράς, ένας νέος άντρας με εμφάνιση μοντέλου, η Δήμητρα θα τα χάσει τελείως -και δικαίως-, θα αποδιοργανωθεί και θα αποφασίσει πως πρέπει επειγόντως να το σκάσει από έναν εξαεριστήρα στον τοίχο, πριν να είναι αργά. Αλλά βέβαια πάντα είναι αργά σ' αυτές τις περιπτώσεις. Ή όχι;

Ένα διασκεδαστικό ερωτικό μυθιστόρημα γύρω από τον χώρο των εκδόσεων, τους συγγραφείς, τα βιβλία και όσους τα αγαπάνε.

Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία και τα e-book μπαίνουν δυναμικά στην ζωή μας ένα βιβλίο «παλεύει» μέσα από την χιουμοριστική του ιστορία να μας κάνει να αγαπήσουμε τα βιβλία.

Ανοίγοντάς το κάνουμε μια βουτιά στον μαγικό κόσμο της συγγραφής και έκδοσης ενός λογοτεχνικού έργου. Γνωρίζουμε την λειτουργία ενός εκδοτικού οίκου και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένας συγγραφέας για να δει το βιβλίο του στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Όλα αυτά μέσα από την περιπέτεια μιας εργαζομένης σε  κάποιον εκδοτικό οίκο της Αθήνας. Θέλει να συνδυάσει την αγάπη με το όνειρό της, αλλά δεν υπολογίζει στον φτερωτό Θεό που σημαδεύει την καρδιά της.

Απόσπασμα του βιβλίου

Αν με ξεχώριζε κάτι από τα άλλα παιδιά, από το δημοτικό σχολείο ακόμη, ήταν η λατρεία μου για τα βιβλία. Δεν ήθελα μόνο να διαβάζω ήθελα να τα μυρίζω, να τα ψαχουλεύω, να τα κοιτάω υπό διάφορες γωνίες, να σέρνω τα δάχτυλά μου πάνω στις σελίδες τους, να τα τοποθετώ με βάση το ύψος και το πάχος τους πάνω στα ράφια της μικρής βιβλιοθήκης μου, να ψάχνω τις ταυτότητές τους και να τις συγκρίνω.

Το κορίτσι που αγαπούσε τα βιβλία

Βίβιαν Μάρκου

Είδος: Μυθιστόρημα

Εκδόσεις: Ψυχογιός 2017